BioBanka Brno

 

Jméno:

Heslo:

Úvod

Podrobnosti

Objednávkový systém

Aktuality

Diskuse

Kontakt

Aktivátor septiku, krůty a krocani, kvašená biozelenina

PETA_K, 17. března 2015  10:59


Ahoj bio-lipidotechnici :-)

- už jen do 20.3. můžete objednávat ekodrogerii z Tierra Verde, třeba Aktivátor septiku :-)

- omlouvám minulou dodávku chlebíků od Verči Syrové, zavinila to nemoc :-( ale tento týden už opět fungují

- Ivančice nabízí krůty a krocany, tentokráte i po částech :-) a připomínám poslední možnost nákupu poukázek.

- Aleš Dejmek ve městě co lze na mapě v rozlišení 1:5 kočičím hovnem skovat vyrábí a nabízí svoji kvašenou biozeleninou a Kimiči (viz. závěr týdeníku). A v pondělí 23.3 na mojí službu vám ji přijde představit, zřejmě bude ochutnávka s možností diskuze, co tam a jak dává a podobně. Momentálně nabízí bio kysaný saláž Curtido – zelí, mrkev, cibule, oregáno, špetka chili 1.bio červená řepa a zelí, cibule, křen 2. bio zelí, bio mrkev, kopr. Tyto saláty jsou k mání v balení sklo 250gr za 40,- a Kimiči. V nabídce bb se objeví po prezentačce.

- a mě hlavou otázky plavou, jaký to je být vložkou savou, teda jak dopadla soutěž Kdo to řekl... ? Takže v minulým týdeníku byly tyto výroky "Nedělej mrtvého brouka" a "Melu pátou přes devátou". Moje návrhy Yoko Ono a Bethoven byly označeny za neoriginální a zastaralé, tak jsem je vyřadil. Na oplátku jsem vyřadil Radčininýho Dalibora Povlolnýho a Džasat - protože je nikdo nezná. A Brouk Pytlík byl vařazen jako příliš sexuální. Jsme přeci jenom seriózní periodikum. A ze zbytku jsem nezaujatě vybral "Ver" s "Nedělej mrtvého brouka - žena automechanikovi připomíná, aby se nesoustředil jen na práci (opravu volkswagen brouka), ale i na přírodu (třeba živé brouky)" a "Radku J" s "Melu pátou přes devátou - Boží mlýn". Prosím výherce (hlavně "Ver") aby se mi ozvali, vlůli identifikaci, a mohl jsem jim připsat výhru.
Všechny příspěvky jsou vidět zde. http://akce.brontosaurus.cz/banka/portal/index.php?str=diskuse&cislodiskuse=100

"Nemá to jiskru" ten týdeník dneska, ale "Nedá se svítit" a pokračujeme v soutěži. Takže se mějte a pište a příště čau...

- Kimči (Mat Kimchi)
Kimči patří do velké mezinárodní kuchyně nakládané a kvašené zeleniny. Podobá se středoevropskému kysanému zelí a dalším druhům nakládané zeleniny z celého světa. Tento výrobek je pikantní a fermentovaný zeleninový salát podle tradičního korejského receptu. Podle klasické receptury zelenina postupně dokvašuje ( tedy fermentuje) a dostává svou charakteristickou kyselost, chuť a vůni. Jeho chuť je výrazná a specifická. Můžeme říct, že pro mnoho lidí, je tato chuť tak výrazná, že se jí zaleknou, ale není problém se velmi rychle projíst a objevit její jedinečnost a stane se velmi příjemnou. Kimči je
100% přírodní produkt.
Když se zelenina naloží do soli, zůstane křupavá. Sůl navíc zabraňuje množení mikroorganismů, které jsou škodlivé, a naopak podporuje rozmnožování těch, které jsou prospěšné. Při kvašení vznikají aminokyseliny a kyselina mléčná, takže kimči dostává charakteristickou chuť, která se velmi liší od původní chuti použité zeleniny.
Obsahuje zdraví prospěšné látky pro organismus: vláknina, vitamíny A,B,C, vápník, proteiny, antioxidanty, enzymy a další...
Má řadu velmi prospěšných vlastností pro náš organismus: urychluje metabolismus, podporuje trávení a vylučování, napomáhá celkovému čištění organismu, prevence proti řadě nemocí.
Zelenina v průběhu kvašení – fermentace tvoří látky tělu prospěšné, přičemž původní vitaminy, minerály a enzymy si uchová.
Trvanlivost je minimálně 6 týdnů, uchováváme v chladu (v lednici).
Kimči můžeme konzumovat jako salát. Výborně se hodí k pokrmům s rýží, nudlemi, bramborami, masem, do omáček a polévek.
Velkoobchodní cena je: balení sklo 150gr. 35,-, balení plast 200gr. 38,-, balení plast 1kg 165,-


Pro BioBanku Brno z textů čoko voko https://www.youtube.com/watch?v=-6rC3usl7Eg a emailů členů seskládal PETA K



Vložit komentář?

Jméno:

Nadpis:

Text:

Jméno města, ve kterém sídlí BioBanka: (ochrana proti robotům)

Webmasterka: Radka Jarušková